Des que el vaig provar per primera vegada al Set cafè, a Banyoles, que hi donava voltes.
Mai n'havia fet, així que he estat comparant diverses receptes que he trobat per internet i finalment n'he adaptat una més al meu gust, tot i que tot és anar provant.
Ara, he de dir que el que més m'ha agradat de tota la recepta és el topping, fet a base de philadelphia, mantega i sucre. Me'l menjaria a cullerades!
El bo del frosting és que al tenir un sabor tan suau, el podem modificar amb essències, jo li he posat vainilla, i inclús arribar a canviar-li el color amb colorants alimentaris.
Jo aquest cop no ho he fet, però ho provaré més endavant.
Per fer el pastís necessitem:
- 150gr pastanaga ratllada
- 200gr farina
- 160gr sucre
- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva suau o de gira-sol
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 sobre de llevat (Royal)
- 3 ous M
- 60gr de nous, opcional i al gust!
Primerament posarem en un bol els ous i el sucre en un bol i el batrem fins que comenci a sortir una mica d'escuma, després hi posem l'oli i remenarem fins que quedi tot ben incorporat.
En un altre bol posarem la farina tamisada, la canyella i el llevat.
En un altre bol posarem la farina tamisada, la canyella i el llevat.
Barregem les dues masses, posant la barreja de farina sobre de la d'ous, per evitar que la farina es quedi abaix i surtin grumolls.
Un cop tenim la barreja feta, picarem les nous i les incorporarem a la massa junt amb la pastanaga, que ja haurem ratllat anteriorment.
Ja podrem enfornar-ho a 180ºC durant uns 35-40min.
No us preocupeu si la massa no puja, això, es deu a què la pastanaga pesa molt, si us passa o per intentar evitar-ho podeu posar-hi una culleradeta de bicarbonat.
Ep, no us oblideu de posar una mica de mantega al motlle abans de posar-hi la massa.
Mentre es cou el pastís farem el frosting, pel qual necessitem:
- 200gr formatge cremós, tipus philadelphia
- 150gr mantega
- 180gr sucre llustre
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
La mantega ha d'estar pomada, és a dir, la deixem a temperatura ambient per què adquireixi una textura com de pomada, no intenteu fer-ho posant-ho al microones perquè es desfaria.
Barregem els 3 ingredients fins que quedi tot ben cremós.
Aquí ve quan hi podeu afegir el colorant o l'essència.
Jo l'he obert per la meitat i he posat una mica de la crema per dins i per fora.
Per cert, aquest frosting també el podeu utilitzar per altres coses, com per farcir magdalenes i derivats, ja sabeu, muffins i aquestes coses, o decorar-les, farcir un pastís i després cobrir-lo amb una altra cobertura... Vosaltres mateixos, tot depèn del gust que li doneu, imaginació al poder!
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada