dijous, 10 d’abril del 2014

BACOA, l'hamburgueseria gourmet

Avui us vull parlar del Bacoa, situat a la ronda universitat 31, a la part superior esquerra de la Plaça Catalunya. Un local  el qual us encantara si us agraden les bones hamburgueses o, les ara de moda, hamburgueses gourmet, per les quals jo apostaria fort ara mateix! Si tingues calers, clar.

Hi vaig anar un cop amb uns bons amics meus, uns nois d'aquests que fan tanta rabia perque menjen com poseits i no s'engreixen ni a la de 3, amb els quals sempre acabem menjant a woks, durums, burguers...
I ens vam topar amb el Bacoa  per casualitat, jo havia sentit a parlar d'un dels seus "germans", el KIOSKO, i clar, vaig insistir per entrari.

Perquè senyors, a TOTHOM li agraden les hamburgueses! I qui digui que no, menteix (o no te papiles gustatives). Això si, tots tenim una idea diferent d' "hamburguesa".

Alguns ens pot agradar feta, poca feta o sagnant. De porc o vedella, mixta, de pollastre o peix, tofú, picants, ja sigui amb jalapenyos o salses picants. D'altres sereu més dolços amb chutneys, melmelades, ceba caramel·litzada... Després les salses, de mil tipus diferents, maioneses, ketchups, salses de mostassa, brava... Amb un suculent ou ferrat, d'aquells que tenen el rovell al punt i et deixa ben empapat, o ou dur. Podeu ser de formatges o anti-formatges (tranxetes, chedar, de cabra, roqueford,...), enciams, tomàquet i, en definitiva, una llista interminable d'ingredients.

Pero tots estarem dacord en una cosa: una hamburguesa a de ser suculenta, brillant, que t'entri pels ulls abans que per la boca, t'ha de fer entrar salivera quan la veus, en perfecta sintonia amb la resta d'ingredients. En podiren fer una religió i tot, segur que més d'un s'hi apuntava.

Bueno anem al gra, que me n'estic anant del tema.

Al Bacoa disposen d'un local força gran, modern i lluminós, un ambient relaxat i acullidor. Amb parets de pissarra, on hi han escrites totes les seves hamburgueses: 5 de vedella, 4 d'especials i l'especial del mes que, com ve diu el nom, canvien cada mes.Després tenim els diferents tipus d'acompanyaments a base de patates o amanida i els ingredients que pots afegir, de més a més, a la teva hamburguesa, com ara: beicon, ceba caramelitzada, chutney picant de pebrot,...


Et serveixen unes racions MOLT completes, crec que cap de les dues vegades que hi he anat m'he acabat tot el que tenia al plat... I si no me dislocat la mandíbula és perquè "Deu" no ha volgut.
Realment, no saps per on agafar-la quan te la porten.  

Les patates son tallades a mà, i això es nota, creieume.
A més a més, a cada taula, tenen les seves salses braves i ketchups picants, tot de la marca de la casa.



Una cosa que m'agrada molt del local és el seu funcionament en quant a les comandes.

Arribes, agafes una cartolina que tenen en diferents recipients i amb molts llapis, d'aquests que a la gent li agrada tant mangar a l'Ikea. I en aquestes cartolines tens la carta. Fas una creueta a l'hamburguesa i, si en vols, tries acompanyament, la beguda i els extres. Li dones al dependent, ell et dona una bandereta amb el numero i tries la taula que més t'agrada, inclús pots compartir taula amb gent que no coneixes si no trobes lloc, i a esperar! Pero tranquils, que l'espera no dura gaire, segons la meva experiència, son força rapits en servir les taules.

Una cosa que em va semblar força divertida és que, mentre esperes la teva comanda, et donen un cartolina, que tu mateix has de muntar i enganxar amb una pegatina, que et servirà per aguantar la teva super hamburguesa a l'hora de menjar-te'la
I quan acabes, amb l'estomac ben ple i si ets bon client, reculls el teu plat i el portes a la zona de recollida. Un bon muntatge i amb una filosofia que aposta pel reciclatge, cosa que cada cop es valora més.

Respecte al preu:
Tot depen de lo afamat que estiguis i els extres que li acabis posant a la teva hamburguesa, però, pràcticament, el preu és com el d'un menú del McDonalds. REPETEIXO si no et passes amb els extres.. jo en conec un que si va deixar 21€, però jo no he passat mai dels 14€.

Aquí us deixo la web, si li voleu fer un cop d'ull: http://bacoa.es/
Així que si us agraden les hamburgueses bones i de qualitat, aneu al Bacoa o a un dels seus altres locals:

  • Bacoa, a Ronda Univeritat 31
  • Little bacoa, al carrer Colomines 2
  • Kiosko, al carrer Marques de l'Argentera 1


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada