dijous, 24 de juliol del 2014

Piadina, un mos d'Itàlia.

Pels que no ho sapigueu, la meva cunyada és italiana, la qual cosa fa que tingui la sort de poder acostar-me a la gastronomia italiana sense gastar-me una fortuna en restaurant i botigues especialitzades i sense moure'm de casa. Sobretot quan els seus pares vénen de visita i em porten pasta, salses, formatges i cosetes.

Fa un parell de dies vaig anar a passar el dia amb ella i el meu nebot i, al migdia, vam arribar tard a casa.
Com que el nen havia de dinar, i no teníem molt de temps, em va ensenyar ha preparar piadina, un plat molt rapit i fàcil de fer.

La piadina és un pa pla típic de les províncies de l'Emília-Romanya, també es coneix com a Piadina Romagnola.
Generalment és farceix de prosciutto cotto (pernil dolç) i squacquerona, un formatge italià difícil de trobar per aquí, però es pot substituir per algun altre formatge, tomàquet i enciam.
Tot i que també es pot farcir d'altres maneres com amb salsitxes, ceba, embotits variats, rúcula, enciams i altres verdures. O inclús de fer-n'he de dolces! Amb melmelades, xocolates, etc.
Podríem dir que es pot farcir del mateix que una crêpe.

Bé doncs, anem a la recepta.

Us podria donar la recepta de com fer el pa de la piadina però, siguem sincers, cap de vosaltres ho farà.
En canvi crec, que si us dono una solució rapida, respecte al pa, ho fareu més fàcilment i inclús us pot treure d'algun apuro, com va fer la meva cunyada.
A més a més, és un plat de 3 "B": "Bueno, bonito y barato".

Necessiteu, per una piadina:

  • 1 Tortita (de les de fajitas/durums)
  • Dues o tres llesques de pernil dolç
  • Un parell de tranxetes
  • Uns fulles d'enciam net 
  • 3-4 rodanxes de tomàquet 
Poseu una paella al foc, poseu la tortita i al centre i poseu el formatge. 
Quan es comenci a fondre i a torrar la tortitia col·loqueu el pernil dolç, l'enciam i el tomàquet i doblegueu-lo. Ho talleu per la meitat i A MENJAR!
Ho podeu acompanyar amb una mica de maionesa o alguna salsa si voleu.


Espero que us agradi,
SALUT!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada