dimarts, 25 de febrer del 2014

Bar Velódromo



El vaig descobrir gràcies al meu pare, un d'aquells dies que vols anar a dinar a Barcelona per fer alguna cosa diferent amb la família però tens la mala sort de trobar-te amb un tràfic molt "congestionat" i arribes a les 4 passades i clar, a pocs llocs et donaran menjar a aquelles hores, excepte al Velódromo.

Situat a la zona de l'Example esquerra, al carrer Muntaner, entre la Diagonal i Londres, i obert quasi les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, el Bar Velódromo és un dels primers a la meva llista de locals preferits a Barcelona.

 
De la mà de Mortiz, i actualment també de la mà del xef Jordi Vilà (amb una estrella Michelin pel restaurant Alkimiam), fa uns anys va ressorgir aquest mític local de Barcelona, que havia estat freqüentat per artistes, polítics i "pensadors" catalans de l'època.
Amb uns sostres alts, una gran escala amb catifa vermella que et porta al segon pis i una imponent taula de billar americà, el local encara manté la personalitat del segle passat. 

Un lloc on anar a qualsevol hora del dia i per tots els públics. T'hi pots trobar des de joves fent una cervesa, parelles joves, famílies amb nens, matrimonis grans, ...
Una ambient agradable i bulliciós, generalment amb un servei rapit.

La carta és de les més variades que he vist mai. Dividida en diferents parts pots optar a esmorzars de forquilla, pastes i pastissos, tapes calentes i fredes, entrepans, plats de cuina, postres, tipus d'ous, ja siguin truites, ous estrellats, ... i fins i tot tenen una secció de "Ressaca", per a les nits més mogudes. 

Doneu un cop d'ull i segur que us entra la gana: 
http://moritz.com/uploads/2014/02/10/VELODROMOCAS.jpg

Generalment, quan hi vaig és per anar a fer unes bones tapes. 

Vedella amb tximichurri sobre llit de puré de patata.

En la meva comanda mai poden faltar: 
  • Les croquetes de pernil, que encara que costin 1'80 la unitat val molt la pena pagar aquest elevat preu per elles, us ho dic amb la mà al cor. 
    Croquetes de pernil
  • Les braves, amb un suau allioli i una salsa de tomàquet picant. Molt bones.
  • La vedella amb "tximichurri" i un bon pa amb tomàquet per sucar amb l'oli.
  • Els raves de pollastre amb mostassa, que per desgràcia ara crec que ja no fan.
  • Un bon sortit d'embotits catalans o ibèrics


Us recomano també la zona de ous de granja (truites, ous ferrats, ous estrellats, ja sigui amb pernil, xistorra, botifarra de Perol, ...), l'ensaladilla rusa i els calamars. 
Els iogurts de fruites del bosc o de mango amb i macadàmia


Terrina d'ànec, foie i festucs
Les braves del Velódromo
Iogurt natural de fruites del bosc





Pel que fa al preu... 
Depèn molt de l'àpat que s'hi fa. No és que sigui excessivament car, però a vegades se't dispara el preu sense adonar-te'n.

  • 10-30€ per persona. 

Una de les coses que em fallen del local és la constant rotació de cambrers, després d'anar-hi diverses vegades al llarg de 4 anys poques vegades he vist els mateixos cambrers.
Personalment crec que aquesta rotació pot afectar una mica pel que fa a la relació client-servei.
A tots ens agrada que després d'anar diverses vegades al mateix local el personal et conegui i t'atengui de forma més amigable o sàpiga que acostumes a beure o et digui "quan de temps sense veure'ls".

Per cert, si mai aneu, penseu que esteu en territori Moritz, així que res d'Estrella!


Salut!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada