dijous, 30 de gener del 2014

"Pastís" de nabius amb xocolata

Avui va de postres!

Abans de començar...
Per qui no sàpiga que són els nabius, és un tipus de fruit del bosc força usat en pastisseria.  Podria ser que els conegueu amb el nom d'aranyons o en castellà "arándanos", i en trobem de diferents colors: blau, negre i vermell. Ah, a més a més, són beneficiaris per la salut.

Tot i que a casa meva no són molt de fruites del bocs, recordo un dia que, no se per què, teniem un paquet de nabius secs al rebost i, junt amb la meva germana gran, en aquell moment molt embarassada i plena de capritxos culinaris, vam decidir posar-los en un pa de pessic per les postres del diumenge. I, per sorpresa meva, va quedar molt més bo del que em pensava!



Al no saber amb quin tipus de pa de pessic quedaria millor, vam decidir anar al més segur i fer el més típic de la meva mare, i segurament de la majoria de mares i àvies del món... la coca de iogurt.

Un pa de pessic o coca, com volgueu dir-li, ràpid, senzill i amb ingredients que acostumen a ser a totes les cases.
Així doncs, l'únic que havíem de fer era agregar-li els nabius i cobrir-lo amb xocolata.

Més avall us deixo la recepta. Dir-vos que treien els nabius i la xocolata de la recepta, obtindreu una coca de iogurt la mar de bona també.



Ingredients per la coca de iogurt amb nabius
Amb mesures del recipient del iogurt, com sempre s'ha fet a casa!

3 Ous
1 iogurt, jo normalment li poso de llimona perquè li doni més sabor, però natural també serveix.
3 mesures de iogurt de farina
2 mesures de iogurt de sucre
1 mesura de iogurt d'oli d'oliva suau.
1 sobre de lleva químic, el típic royal
Una mica de sal
Mantega per untar el motlle
 80-100 gr de nabius secs
Cobertura de xocolata

*Nota: la meva àvia, si no recordo malament, en lloc de posar-hi una mesura d'oli, en posava mix d'oli i mix d'anís.

Els pasos: 
No us dic d'usar la Kitchenaid o una amsadora, perquè es una barreja que es fa en un moment.

  • Pre-escalfem el forn a 200º
  • En un bol posem els ous i hi afegim el sucre, i sense parar de remenar la resta d'ingredients, menys els nabius.
  • Untem el motlle amb mantega i hi afegim una mica de massa, que cobreixi el cul del motlle.
  • Afegim els nabius a la resta de la massa i l'acabem de repartir. 
  • Enfornem uns 10min a 200º i punxem al centre, amb un escuradents per exemple, per mirem que no surti sec, sino el deixarem uns minuts més i repetirem pas. Deixem refredar.
  • Desfem la cobertura i l'escapem per sobre i els costats ajudant-nos d'una espàtula o llengua. 
En quant a la cobertura de xocolata, us recomano seguir les instruccions del fabricant.


Espero que us agradi,
SALUT!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada